Monday, January 15, 2007

Ont om blå feminister

Blev riktigt upprörd när jag läste en artikel i Aftonbladet.se idag.
Av sex ministrar som anser sig vara feminister är dessutom bara två av dem kvinnor!

Jag är riktigt nöjd med att tre av fyra folkpartister säger sig vara det. Puh, man kan alltså fortsätta med att vara stolt folkpartist och feminist. Det är särskilt viktigt att folkpartiets partiledare och vice partiledare faktiskt inte hymlar om vad det handlar om: se könsmaktsordningen, sätta ord på det och vilja göra något.

Följande säger sig vara feminister:
Cecilia Malmström, EU-minister
Lars Leijonborg, utbildningsminister
Anders Borg, finansminister
Jan Björklund, skolminister
Eskil Erlandsson, jordbruksminister
Maud Olofsson, näringsminister.

Cecilia Malmström, undertecknads favvopolitiker, ger klara besked:
Det ingår i att vara liberal.
Just det! Lyssna och lär ni andra.


Fotograf: Hans Doverholm


1 comment:

Anonymous said...

Vad är det för fel på folk? Hur kan man inte se könsmaktsstrukturen? Och när man väl ser den, hur kan man välja att inte kalla sig feminist?

Senaste upptäckten: Min nya iPod Shuffle har ett clips som gör att man kan fästa den i jackan. Vilken överraskning att den bara går att fästa upp-och-ner på en tjejjacka;-) Visst, det är klantigt av Apple att inte ens reflektera över att det finns olika knäppningar för dam- och herrplagg ("Hey Mike, let's try this on you") men ärligt talat, vad är poängen med olika knäppningar? Finns det något fysiskt företräde som gör att det är rimligt att ha olika sorters knäppningar?? Bara för att det "alltid har varit så" betyder det inte att det ska fortsätta. Och ja, det ÄR faktiskt en fråga att bry sig om!

/Anna Månsson