Thursday, April 12, 2007

Ta debatten!

Folkpartiets partisekreterare Erik Ullenhag ska debattera mot Sverigedemokraterna i TV8 i Adaktusson. Samma kanal kommer också att visa debatt mellan Sd och Per Schlingmann, partisekreterare (m). Socialdemokraterna däremot tar inte debatten med Sd. Igen. Marita Ulvskog hävdar att det är på grund av att deras valanlys inte är klar (hur länge ska de hålla på med den?). Sossarna har alltid varit rädda för att ta debatter med Sd eller överhuvudtaget diskutera främlingsfientlighet, integration och mångkultur. Politiskt korrekta floskler kan de häva ur sig, men om de verkligen hade tagit integrationsfrågorna på allvar hade de för länge sedan tagit debatten med Sd och regeringen inte tillsatt (läs Mona Sahlin) Masoud Kamali som särskild utredare för diskrimineringsfrågor, integration och makt.

Självklart ska debatten föras, i media och i fullmäktige, med Sd. Människor har röstat på dem. Det tragiska är inte att de finns. Det tragiska är att folk tycker att Sd är det vettigaste alternativet att rösta på. Det är inte ett bra betyg åt de etablerade partierna och skärpning anbefalles åt alla oss som företräder dem, från höger till vänster. Socialdemokraterna får sluta stoppa huvudet i sanden. När gjorde de en insats för integration och mot främlingsfientlighet senast? Då menar jag inte ytterligare en utredning, rapport eller policy, utan något konkret? Nej, just det!

2 comments:

Joakim Larsson said...
This comment has been removed by the author.
Joakim Larsson said...

Jag debatterade mot Ullenhag redan i samband med förra valet. Det var intressant och inte alls lika svårt som jag befarade. Undrar om han försöker samma linje som då?