Wednesday, May 30, 2007

Så mycket politik, så lite tid

Flera barn- och kvinnoläkare har samma uppfattning som jag i abortfrågan, läste jag i i en debattartikel i DN. Folkpartiets kommunalråd, tillika barnmorska, Karolina Hilding debatterade igår morse med en kristdemokrat från Dalarna, i Gävle-Dalarnas lokala nyhetstimme i Tv4. Det blev ännu mer uppenbart att kd inte vågar stå för det de egentligen tycker, nämligen att abort är mord, oavsett vecka. Argumentet var för att sänka fria abortgränsen från 18 veckor till 10-12, berodde på att det gick att rädda så många för tidigt födda foster? Hur då, undrar jag??? Inga foster är livsdugliga i vecka 13-18, och livsdugliga foster får inte aborteras. Vad är problemet??? Ska kd driva denna kvinnofientliga fråga vidare, får de allt ta och bättra på argumenten.

Fullmäktige igår gick bra, man kan väl lugnt säga att alla argument mot alliansens förslag gällande förskola, grundskola och gymnasieskola föll platt, milt sagt. Sedan började den sedvanliga pajkastningen igen. De ledamöter som gick upp och anklagde alliansen för att ta till personangrepp och utöva mobbning, tillhörde som vanligt de som tävlar i SM i exakt samma konst. Som man känner sig själv känner man andra! Oppositionen är supersura över att deras politik inte längre förs och att de inte sitter på ordförandeposterna. Lite krishantering kanske skulle hjälpa. Sedan kna de ju reflektera över hur tillmöstegående och väluppfrostarde de själva varit de senaste 12 åren. NU däremot ska alla få det bra och överösas med ambitiösa åtgärder. Var det svårt att genomföra när de satt vid makten själva?

Själv satt jag mest och hade ågren över att jag träffat min son så lite de senatse dagarna. 1 ½ timme på morgonen, borta måndag och tisdag kväll och idag ska han sova över hos farfar, för vi har utvecklingssamtal på förskolan och sedan börjar vi båda jobba innan förskolan öppnat imorgon bitti. KUL! Jag önskar verlkligen att dygnet hade fler tmmar. Runt 28 skulle vara lagom.


För övrigt har jag äntligen hittat klänning till kusinens bröllop i juli. Matchar skorna jag köpte i Spanien i vintras.

3 comments:

Ilona said...

"De ledamöter som gick upp och anklagde alliansen för att ta till personangrepp och utöva mobbning, tillhörde som vanligt de som tävlar i SM i exakt samma konst."

Ska jag tolka detta som att du tycker att Gustav von Essens sexistiska inlägg där han sa att han "inte tänder på kommunalrådet Ilona Waldau" var helt ok.

Eller menar du att motsvarande sexistiska utfall gjordes av oppositionsföreträdare? I så falla var vi inte på samma fullmäktige du och jag.

Rodrigo said...

Oi, achei teu blog pelo google tá bem interessante gostei desse post. Quando der dá uma passada pelo meu blog, é sobre camisetas personalizadas, mostra passo a passo como criar uma camiseta personalizada bem maneira. Até mais.

Anna Manell said...

Jag tycker nog att några delar av alliansen misskötte sig ganska ordenligt, stundvis. Det hindrar inte att jag fortfarande tycker att man inte ska kasta sten i glashus från oppositionen. Gissar att vi reagerat på samma saker, oavsett partifärg.

Alla ska uppföra sig, oavsett parti!

Jag blev exempelvis riktigt sur när jag suttit och hyssjat i 4 timmar, för att jag inte kunde höra det som sades från talarstolen, för alla satt och babblade runt omkring mig.