Friday, November 16, 2007

Förnedrings-TV?

Alla säger att de avskyr reality-TV, men uppenbarligen ljuger de för många svenskar tittar på program såsom Lyxfällan, Ensam mamma söker, Du är vad du äter m.fl.

Bonde-proogrammet ska vi bara inte prata om. Min pappa har snöat in på den serien och ger mig detaljer jag inte vill ha om människor jag inte vill veta något om. Ensam mamma gav jag upp från början, jag läste kvällstidningslöpen och kände inte för att veta mer.

Däremot erkänner jag villigt och glatt att jag kollar på Lyxfällan. Avsnitt efter avsnitt tar upp samma fenomen: han tjänar hyggligt, hon tjänar uselt, han förköper sig på tekninkprylar, hon betalar maten. De går back en månadslön varje månad och har triljoner smålån på i princip allt. De äger inte huset, kläderna, prylarna, det gör banken. Allt medan huset förfaller. Det slutar alltid med att den teknikgalne mannen måste sälja sin älskade mc/båt/bil/platt-TV och så får man en närbild av en darrande underläpp. Lika fascinerande varje gång.

Jag måste försöka fundera över lockelsen programmet har. Det är ju inte för de fantastiska budgettipsen jag tittar. Jag föröker varje gång begripa vad som får folk att köpa tre gånger så mycket som de har råd med. Allt är på avbetalning. Det värsta är att de skull nog kunnat köpa det mesta om de hade sparat först och inte hamnat i en lånekarusell. Vanliga myndiga människor beter sig min son i en leksaksaffär. Synd att det är en hel vecka kvar till nästa avsnitt, jag längtar redan.

3 comments:

Anonymous said...

Började titta på serien idag, har sett 3 st på raken nu, finns på tv3:s sida... som web-tv

själv samlar jag pengar på hög... Har vila och bil men inga lån... så fashinerande att kolla hur andra gör som gör annorlunda, har aldrig köpt något på avbetalning någonsin (om man inte räknar huslån då, men det är väck nu)

får nog bli ett avsnitt till nu

;-)

tittar inte på några andra såpor, har inte ens tv sen några år...

Anonymous said...

Uppenbarligen kan man nog likaså säga att många människor tittar på det dom blir serverade. För Sven Svensson och Anna Falukorv så bryr man sig inte på riktigt om vad som visas bara det skapar en känslotändning i hjärnan.

Man vill inte se något fint och bra man vill se något som provocerar. Det eggar till sinnesloka svenskar.

Så illa är det.

Zenith Loan said...

Julen är på väg och du är rädd för att hantera det, eftersom du redan inte kan hantera din ekonomiska bördan? Du har många omgångar, du har gått till banken och de vänder dig ner på grund av en eller annan anledning. Du har gått till andra lån företag, men de har tagit dina pengar utan gett dig det lån du behöver från dem.
sök inte mer eftersom vi är här för att göra alla dina ekonomiska problem ett minne blott. Vi lånar medel ut till personer i behov av ekonomiskt bistånd, som har en dålig kredit eller i behov av pengar för att betala räkningar, att investera i affärer med en hastighet av 2%. Jag vill använda detta medium för att informera er om att vi gör pålitliga och stödmottagare stöd och kommer att vara villiga att erbjuda dig ett lån. Så kontakta oss idag via e-post: zenithloanlimited@gmail.com