Monday, November 26, 2007

Paris en flammes

Gårdagens kf var precis så upphetsande som man kunde föreställa sig. Onödigt mycket tid lades åt att förvandla synpunkter på kvartalsbokslut till en allmänpolitiskt debatt. Suck. Därför måste vi sammanträda ikväll igen. Vad bra, jag hade ju ändå inget annat att göra.

Paris förorter har återigen drabbats av upplopp. Såhär skrev jag förra gången det begav sig (februari 2006), på Feliras blogg:

Tjejer eldar väldigt sällan upp bilar eller flaggor
Alltså, hur trött blir jag inte på nyhetsrapporteringen i Sverige!? Jag har läst en (EN!) krönika om bristen på unga frusterade kvinnor i Paris förorter. Inte en enda gång ifrågasätter journalister varför det BARA är män mellan 15-35 som eldar upp bilar i Paris förorter eller Danmarks flagga i Gaza.

Kvinnor har inte tid.

De är fullt upptagna med att snyta ungar och dra in pengar för att försörja familjen, ta han om sina gamla föräldrar och eventuellt också makens gamla föräldrar, laga mat och städa.Istället ser vi det ena testosteronstinna upploppet eller demonstrationståget efter det andra. De brölar, bränner och skjuter salut med en AK4. Moget? (Har medborgarna i Palestina f.övr. inte annat att tänka på än Danmark? Typ den demokratiska utvecklingen till exempel?). Vet svansen i demonstrationståget på Västbanken ens vad Danmark är? Exakt vad blir bättre ur integrationssynpunkt av att elda upp bilar eller dagis och paja sitt eget bostadområde?

Att börja, som vänsterfalangen alltid gör, med olika messociala förklaringsmodeller om utanförskap, så har jag bara en sak att säga: vilka tror ni är mest utsatta, fattiga, utanför och frusterade? Killar 15-35 eller kvinnor i oavsett ålder? Inte f-n eldas det bilar för att få utlopp för ilskan över att bli nekade mänskliga fri- och rättigheter, plugga vidare, bestämma över sin kropp, välja vem de ska gifta oss med, slippa bli omskurna. Det finns de som protesterar, Ni putes, ni soumis exempelvis. Men återigen, eldar de då bilar????????

Protester i all ära, men skulle det inte bli mer fred på jorden om alla uppagiterade män gick hem och gjorde sina läxor, diskade, lekte med barnen, tog hand om sina föräldar, engagerade sig i någon frivilliorganisation? All världens konflikter skulle definitivt minska om män tog lika mycket ansvar för sin familj som kvinnor. Då skulle de svimma av i soffan kl 20 och inte orka gå ut och demonstrera.

No comments: