Monday, November 5, 2007

Icke-styrning = sossestyrning

Förra skolkommunalrådet Stavros Giagozoglu (s) är ute och vevar i UNT angående skollokaler och eventuella nedläggningar. Det är inte första gången. Han hävdar i dagens UNT att alliansen lägger ner skolor på undermåliga och godtyckliga grunder. Det är odemokratisk att fatta beslut som är politiska.

Suck.

Den splittrade oppositionen älskar att dra upp demokratiargument, när det inte blir som de vill och invändningarna tagit slut. Kort sagt, allt som inte är vänsterdravel är odemokratiskt. Tjena. Ett av de gångna 12 årens större problem var den obefintliga politiska styrningen. Därför har vi den situation vi har i förskolor och skolor. Just Gottsunda är intressant ur socialdemokratisk synvinkel. Där verkar Bengt Sandblad och Stavros inte överens. Bengt vill invänta underlaget, Stavros har delat ut flygblad med s-loggan på att inga skolor i Gottsunda ska läggas ner (i våras redan). Är inte det godtycklig bedömning om något? Har han resten av sossarna med sig?

Självklart ska tjänstemän arbeta objektivt, men efter fingervisning från majoriteten, annars slösas massor av pengar på utredningar ingen vill ha. Ineffekivt och dumt. Alliansen ska, utan att ha fattat beslut, peka åt vilket håll organisationen ska gå. Hur det sedan faller ut är en annan femma. Det får vi se den 7 december då beslut ska tas. Jag kan garantera Stavros en sak iallafall - inte fasiken börjar vi med att lova kvar alla skolor endast i våra egna väljarområden innan utredningen är klar. Utredningen, som göra av kompetetenta tjänstemän från fastighetskontoret (där Fastighetsnämnden huserar som, just det, har en vice ordförande som heter Stavros) och från BUN:s tjänstemän. Snyggt att inkompetensförklara sina egna tjänstemän.

Det finns ingen mening med att ha tjänstemannastyre, det om något är odemokratiskt. Majoriteten ska leda och fatta beslut. Då kan vi också hållas ansvariga för dem. Något annat är befängt - eller, ja, sossepolitik.

No comments: