Thursday, February 8, 2007

Hallå SVT, gör någon nytta någongång!

För 10 år sedan visade SVT en helt briljant BBC-serie This life. Ni som såg den då lär nog minnas den, nyutexade jurister bodde ihop i en lägenhet i London. Varför BBC lade ner serien efter två framgångrika säsonger är fortfarande en gåta. De vägrade också konsekvent att släppa den på DVD. För 2 år sen låg snittpriset på en This life-videokasset med typ 3 avsnitt på runt 500:- på e-bay. Fansen väntade och väntade. Förra året gavs den äntligen ut och i julas visades en 90-minutersspecial på BBC: This life + 10. Den dvd-utgåvan har jag givetvis redan förbeställt, men för er som ännu inte upptäckt denna serie, måste SVT ta sitt ansvar och visa den!

När kommer SVT visa den? Jag vet att public service har många kramare därute, men jag vill inte ha statlig TV längre. SVT suger. Det går inte att samtidigt ha ett ansvar för att se till att det finns nyheter på teckenspråk eller barnprogram på finska medan man försöker tävla med TV4 med det ena dummare programmet efter det andra. Och lägga ner Dokument utifrån för att förnya sig.

NEJ!
Antingen tar SVT sitt public service-ansvar och producerar program som annars inte skulle bli gjorda. Eller så reklamfinansierar vi den ena kanalen, som DR gjort.

SVT har aldrig och kommer aldrig att kunna göra mästerverk som This life eller för all del Matador.

Så SVT; gör mig och resten av Sverige en tjänst: det ni inte kan producera själva, kan ni köpa in och visa. Kör This life i repris och köp in This life- ten years on pronto! Så visar ni NÅGOT kvalitativt under 2007.


No comments: